IPT

De Individuele Pensioentoezegging (IPT) is een levensverzekering die u, als bedrijfsleider, een aanvullend pensioen bezorgt: een interessante formule, ook voor uw bedrijf.
U geniet een gewaarborgd rendement, eventueel aangevuld met een winstdeling.

FISCALE VOORDELEN ipt VOOR U EN UW ONDERNEMING

Het gaat om een polis die doorgaans een gewaarborgd rendement biedt, aangevuld met een (niet-gegarandeerde) winstdeelname. Ook voor uw onderneming is het een interessante formule.
Met de IPT kan uw bedrijf precies bepalen aan wie het een extralegaal voordeel wil toekennen: ook aan uzelf. Het is uw bedrijf dat de IPT onderschrijft, en dus ook de premies betaalt.

Voor uw vennootschap:

  • Gestorte premies mag u volledig aftrekken als beroepskost, op voorwaarde dat de 80 %-regel gerespecteerd wordt. Die regel zegt dat de som van uw wettelijk en aanvullend bedrijfspensioen niet meer mag bedragen dan 80 % van uw laatste brutoloon.
    Om deze 80 %-regel te berekenen kunt u steeds bij ons of bij uw boekhouder terecht.

Voor uzelf:

  • De premies worden niet beschouwd als voordelen van alle aard en worden daarom niet onderworpen aan de personenbelasting.
  • Gunstige belasting bij uitbetaling: een percentage tussen 20 % en 16,5 % naargelang de leeftijd van de verzekerde. Op 65 jaar wordt dat 10 % als de persoon tot dan professioneel actief gebleven is.

voordelen IPT bij confideo

Zelfstandige bedrijfsleiders met een vennootschap beschikken met de IPT over een erg interessant product om een aanvullend pensioen op te bouwen. De fiscale aspecten zijn erg aantrekkelijk; ook de sociale bijdragen en de eindbelasting zijn voordelig. Kortom: de IPT is een prima manier om geld uit uw vennootschap te halen. De polis kan worden aangepast op maat van uw behoeften. Ten slotte kan de IPT worden gecumuleerd met een groepsverzekering of een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ)(link leggen VAPZ).

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Klik hier voor meer info