<- terug
Thuis genieten van je eigen waterparadijs?
Zo hou je het veilig en zorgeloos!
Drukte op vakantiebestemmingen, coronadreiging of gewoon omdat het leuk is: steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van hun vakantie in eigen tuin door te brengen. En dat merk je ook aan de tuintrends die de voorbije jaren hun opmars maakten. Denk bijvoorbeeld aan de trendy tuinkamer of buitenkeuken. Maar ook een eigen zwembad blijft een populaire investering. Beschik je zelf over een zwembad of zwemvijver waar jij, je kinderen en je gasten urenlang zwemplezier in beleven? Dan weet je dat veiligheid in en rond je zwembad op de eerste plaats komt. Met deze 5 tips speel je op safe en hou je de waterpret veilig en zorgeloos.
- Leg een veiligheidspakket vlak bij het zwembad
Leg altijd een reddingsboei of zwemvest, EHBO-koffer en gsm in de buurt van het zwembad. Loopt er iets fout, dan heb je de meest essentiële hulpmiddelen steeds bij de hand.
- Leg alles wat je nodig hebt op voorhand klaar
Zorg dat je zonnecrème, pet, drinken en handdoeken bij de hand hebt van zodra de waterpret begint. Zo hoef je de kinderen nooit alleen te laten, zelfs niet voor even.
- Hou een oogje in het zeil
Jonge kinderen en onervaren zwemmers laat je nooit alleen achter in en rond je zwembad. Zo ben je er snel bij als iemand in de problemen komt. Zwembandjes, boeien en zwemvesten geven een gevoel van veiligheid, maar een volwassene in de buurt blijft de beste bescherming.
- Investeer in extra veiligheid
Je maakt je zwembad nog veiliger met een zwembadalarm. Zodra iets van een zeker gewicht in het water valt, gaat een alarm af. Daarnaast kan je investeren in een omheining rondom. Plaats dan een afsluiting van minstens 1,20 meter hoog waar een kind niet over kan klimmen.
- Ruim speelgoed op na elke zwempartij
Klaar met zwemmen? Haal al het speelgoed uit het zwembad. Zo komen kinderen minder in de verleiding om er weer in te springen als er niemand bij is. Sluit het zwembad af met het zwembadrolluik of een afdekzeil. Verwijder bij een opbouwzwembad eventueel ook het laddertje.
Wat bij een ongeval, schade of diefstal?
Een ongeval in of rond het zwembad is jammer genoeg nooit helemaal uit te sluiten, en kan zware gevolgen hebben. Je beperkt de financiële impact met een goede zwembadverzekering voor ongevallen die je gezinsleden of gasten overkomen in en rond het zwembad.
Een specifieke zwembadverzekering kan meer verzekeren dan je denkt:
- Schade door storm, overstroming …
- Schade door wilde dieren, vee, paarden …
- Schade aan luiken, zwembadfolie, filtersysteem, pompen …
- Schade aan en diefstal van zwembadmeubelen, schoonmaakmiddelen … als ze buiten staan
- Medische kosten bij een ongeval in of rond het zwembad
Ook een bijkomende tuinverzekering loont de moeite. Want wat als je mooie tuin vernield wordt door noodweer, vandalen of … everzwijnen? Ook die investering kan je verzekeren.
Een tuinverzekering verlost je van volgende kopzorgen:
- Schade door storm, overstroming, vandalisme, vee, paarden of wild die je gazon of waardevolle planten en meubelen beschadigen
- Schade aan tuinmeubelen, parasols, barbecue, tuindecoratie en –gereedschap (robot-maaier …), buitenspeeltuigen (trampoline …), buitenkeuken, terrasverwarmer, buitenverlichting
- Diefstal van deze spullen uit je tuin of tuinhuis
- Sanering van de door stookolie vervuilde grond
- Waterschade door je verplaatsbaar zwembad ten gevolge van barsten, scheuren of overlopen van het zwembad
Is jouw tuin je favoriete plekje waar je graag in vertoeft? Dan is een specifieke verzekering zeker het overwegen waard. Per slot van rekening zijn zowel jouw tuin als je zwembad investeringen waar je lang van wil genieten.
Vraag gerust meer info over hoe je je tuin, zwembad en het toebehoren het best beschermt. Ik ben er voor jou om je te adviseren: op kantoor, via telefoon of mail.